گرید بندی (رتبه بندی شرکت) چیست؟
رتبه بندی در واقع نوعی معیار تشخیص اندازه گیری و مقیاس گذاری برای تضمین کیفیت و صلاحیت کار شرکتها است.
طبق مقررات مربوطه، شرکت تا ۲ ماه پس از تاسیس مکلف به تشکیل پرونده دارایی و پرداخت مالیات سرمایه می باشد.
از نظر سازمان فنی و عمران شرکتها به دو دسته شرکتهای پیمانکاری و مشاور تقسیم میشوند.
برای شرکتهای پیمانکاری رتبه ۵ و ۴ و ۳ و ۲ و ۱ تعریف شده که که در واقع ۵ پائین ترین رتبه و ۱ بالاترین رتبه میباشد معیار اصلی این شرکتها تعداد نیروی فنی و مهندسی حاضر در هیئت مدیره است.
برای شرکت های مشاورنیز رتبه ۳ و ۲ و ۱ تعریف شده که ۳ پائین ترین و ۱ بالاتربن رتبه برای رتبه بندی حسوب می شود در این شرکتها علاوه بر نیروی فنی و مهندسی، امکانات فنی و نرم افزاری آن شرکت ها نیز مورد ارزیابی قرار می گیرد.
کلیه شرکتهای پیمانکاری جهت اجرای پروژه باید دارای گواهی صلاحیت که براساس ضوابط و آیین نامه هایی که توسط معاونت راهبردی نهاد ریاست جمهوری اعطا میشود باشند.
برای رتبه بندی شرکت های پیمانکاری میزان توانایی شرکت(بر اساس نفرات و سوابق آن ها،تجربه ی کاری و توان مالی) مورد بررسی قرار میگیرد.
همچنین همه شرکتها به منظور انعقاد قرارداد با شرکتها و سازمانهای دولتی دیگر نیازمند رتبه هستند و مراکز دولتی این اجازه را ندارند با شرکتهایی که رتبه ندارند قرارداد منعقد نمایند.
یا به عبارت دیگر رتبه بندی یکی از مهمترین مواردی می باشد که اشخاص حقیقی و حقوقی بعد از ثبت شرکت بایستی انجام دهند. به عبارت دیگر رتبه بندی نوعی اندازه گیری و مقیاس برای مشخص شدن سطح کیفیت و کمیت یک شرکت می باشد. می توان گفت که رتبه بندی یک معیار می باشد که معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری برای نظارت بر خدمات و کیفیت فعالیت شرکتها انجام می دهد. رتبه بندی شرکتها براساس نوعی که دارند متفاوت می باشد.شرکتها انواع متفاوتی دارند به طور مثال رتبه بندی شرکتهای پیمانکاری با شرکتهای مشاور متفاوت می باشد, شرکت های پیمانکاری براساس رتبه بندی از ۱ تا ۵ رتبه بندی می شوند اما شرکت های مشاور از رتبه ۱ تا ۳ رتبه بندی می شوند, برای مشاوره و اخذ راهنمایی درباره شرکتها و نحوه رتبه بندی آن ها می توانید از متخصصان و کارشناسان حقوقی مجموعه PRACT بهره مند شوید.برای کسب رتبه مناسب بایستی برخی پارامترها و خصوصیات را داشته باشید زیرا کمیته تشخیص صلاحیت و رتبه بندی براساس این شرایط و پارامترها رتبه مناسب را برای شرکت صادر می نماید.
اولین قدم ثبت یک شرکت در اداره ثبت شرکتهاست که بیش از نیم اعضای هیئت مدیره آن می بایست حداقل دارای مدرک کارشناسی باشند
اعضای هیئت مدیره نیز باید حداقل یکی از ذیل را داشته باشند: به کارگیری یک مهندس با سابقه ۷ سال سابقه بیمه و زمینه کاری مرتبط که ترجیحا سابقه ی بیمه آن از شرکت دارای رتبه رد شده باشد.
دو مهندس با ۳ سال سابقه بیمه مرتبط و زمینه کاری مرتبط
حال چنانچه شرکتی دو مهندس با سابقه بیمه در اعضای هیئت مدیره شرکت داشته باشد می تواند در دو شاخه متفاوت تقاضای اخذ رتبه داشته باشد.
موسسین شرکت ها توجه داشته باشند، تشکیل پرونده دارایی حتی در صورت عدم فعالیت شرکت الزامی است و برای اعلام عدم فعالیت و عدم پرداخت مالیات به آن احتیاج می باشد.در غیر این صورت ، مشمول جریمه مالیاتی می شوید.
جهت تعیین حوزه مالیاتی و تشکیل پرونده دارایی ، می بایست با در دست داشتن مدارک مورد نیاز به نزدیک ترین اداره امور مالیاتی مربوط به شرکت ها مراجعه فرمایید.
در ذیل به مدارک مورد نیاز برای تشکیل پرونده مالیاتی می پردازیم.شایان ذکر است، شما عزیزان می توانید جهت انجام کلیه ی امور مالیاتی و تعیین حوزه مالیاتی خود با ما در کارا ثبت در تماس باشید.موسسه حقوقی کارا ثبت، یکی از موسسات معتبر می باشد که کلیه امور حقوقی و ثبتی و مالی را به صورت تخصصی در کوتاه ترین زمان ممکن انجام می دهد.
مدارک مورد نیازجهت اخذ رتبه ۱و۲و۳و۴
مدارک مورد نیازجهت اخذ رتبه ۵